![]() |
Taratorlu Karnabahar Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taratorlu Karnabahar SalatasıMalzemeler 1 Adet karnabahar 2 Fincan ayçiçek yağı 2 Dilim bayat ekemek içi 50 Gram ceviz veya fıstık 1 Fincan limon suyu 2 Diş sarımsak,tuz 2 Fincan mayonez Süslemek için : 1 Adet domates Yarım demet maydanoz 5-6 Adet kırmızı lahana yaprağı Hazırlanışı Karnabaharı yıkadıktan sonra bir tencerede bir miktar su içinde yıpratmadan yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Tencereden alıp dallarını küçük parçalar halinde ayırın ![]() Yayvan bir salata tabağına dizin ![]() Tuzunu atıp bekleyin ![]() Beklerken taratoru hazırlayın ![]() Ceviz içlerini havanda macun haline gelinceye dek iyice dövün ![]() Ekmek dilimlerini hafifçe ıslatın ![]() Elimizle sıkarak suyunu iyice süzelim ve cevizlere ilave edin ![]() Sarmısakları da soyup ekleyin ![]() Bütün malzemeyi robotta çekip, macun haline getirin ![]() Yağı incecik akıtarak ve taratoru karıştırarak ilave edin ![]() 1/2 limon suyunu ve tuzunu ilave edip çırpın ![]() Bu taratora mayonezi de ekleyerek karıştırın ![]() Taratoru karnabaharın üzerine yayın ![]() Kırmızı lahana yapraklarını incecik kıyarak, üzerine kalan limon suyunu gezdirin ![]() 10 dakika bekletin ![]() Salatanın orta kısmını domates ve maydanoz dalları ile süsleyin ![]() Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|