Bademli Tarator

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Tarator



Bademli Tarator Tarifi - Bademli Tarator Nasıl Yapılır - Bademli Tarator Malzemeleri




BADEMLİ TARATOR


Kullanılacak malzeme (4 kişilik yemekler için):

100 gram badem,

2 dilim bayat (iki günlük) ekmek içi,

2 kahve fincanı zeytinyağı,

1 kahve fincanı limon suyu,

2 diş sarmısak,

yeteri kadar tuz


Yapımı : Badem, suda bir taşım kaynatılarak iç kabukları soyulur, iyice kurutulduktan sonra tahta bir havanda iyice dövülür ya da makineden geçirilerek kıyılır Kabukları çıkarılmış ve suda ıslatılmış bayat ekmek dilimlerinin suları iyice sıkılarak çıkarılır Sonra bir peçete içine konur ve yoğurulur Böylece iyice ufalanan ekmek bademe karıştırılır Birlikte havanda dövülür ya da makineden birkaç defa geçirilir Sonra havana konan karışımı dövmeye ara vermeden üzerlerine önce 5 damla limon suyu, sonra da damla damla zeytinyağı dökülerek iyice yedirllir Ekmekli badem, zeytinyağını iyice emdikten sonra karışıma yeteri kadar tuz, limon suyuyla karıştırılmış, dövülmüş sarmısak katılır

Tarator İyice karıştırılır ve servis ypılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.