![]() |
Bezelyeli Mantarlı Karabuğday Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Mantarlı Karabuğday SalatasıBezelyeli Mantarlı Karabuğday Salatası Tarifi - Bezelyeli Mantarlı Karabuğday Salatası Nasıl Yapılır - Bezelyeli Mantarlı Karabuğday Salatası Malzemeleri Bezelyeli Mantarlı Karabuğday Salatası 750 g taze iç bezelye 200 g karabuğday 250 g mantar (yıkanıp, kurulanmış) 4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) % çorba kaşığı sirke 1/4 tatlı kaşığı süzme bal 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Küçük bir kâsede bal ile sirkeyi karıştırıp bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerede 2 l ![]() ![]() ![]() Bir tencerede 1/2 l ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarları delikli kepçeyle haşlama suyundan çıkarıp, biraz daha ince kıyarak, limon suyuyla birlikte küçük bir kâseye koyun (limon suyu mantarların kararmalarını önleyecektir) ve iyice karıştırıp, bir kenara bırakın ![]() Sosu hazırlamak için, mantarların haşlama suyunu, içine tülbent yerleştirilmiş bir tel süzgeçten, küçük bir tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelyeler ve mantarları karabuğdayların bulunduğu kâseye aktarıp, üstüne sosu boşaltın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|