![]() |
Kuzu Böbrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu BöbrekKuzu Böbrek Tarifi - Kuzu Böbrek Nasıl Yapılır - Kuzu Böbrek Malzemeleri Kuzu Böbrek MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 1 Çorba Kaşığı Hardal 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 125 gr (1/2 su bardağı) Krema 1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış) YAPILIŞI Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz ![]() Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız ![]() Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz ![]() Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz ![]() Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz ![]() Ateşin altını kısarak limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz ![]() Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|