Sığırbaşı Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığırbaşı Yahnisi



Sığırbaşı Yahnisi Tarifi - Sığırbaşı Yahnisi Nasıl Yapılır - Sığırbaşı Yahnisi Malzemeleri
Sığır başından dilini ve beynini çıkarınız, kalanını soğuk suya atınız Yarım saat böyle bırakınız Sonra kaynar suda haşlayıp süzünüz Keskin bıçakla sert ve siyah derilerini yüzünüz Kalan etleri soğuk suya doğrayınız, iyice yıkayınız Bu işler tamamlanınca, bir tencereye birkaç soğan doğrayınız, bir çorba kaşığından daha fazla yağla kuvvetli ateşte öldürünüz, doğradığınız etleri bunun içine atınız Tuz, Biber ekiniz, bir fincan sirke, başın suyundan da 1-2 kepçe koyarak orta ateşte yavaş yavaş pişmeğe bırakınız On beş dakika sonra, Domates Salçası koyunuz Arada suyuna dikkat ediniz İyice pişince biraz kıyılmış maydanoz ilâve ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.