Soğanlı Ciğer Tava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Ciğer TavaSoğanlı Ciğer Tava Tarifi - Soğanlı Ciğer Tava Yapılışı - Soğanlı Ciğer Tava Nasıl Yapılır - Soğanlı Ciğer Tava Malzemeleri 4 kişilik Malzemesi 1 kg kuşbaşı kuzu ciğeri 2 iri soğan 6 çorba kaşığı sıvıyağ 3-4 diş sarımsak 1 su bardağı un 4-5 dal maydanoz Tuz Karabiber Kekik Ciğerleri yıkayıp iyice süzün Kağıt havlu üzerine unu yayın Ciğerleri üzerine alıp karıştırarak unlayın Tavada 5 kaşık sıvıyağı kızdırın Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa ekleyin Tuz serpip kavurun Kevgirle yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin Maydanozu temizleyip kıyın Tavadaki yağı süzün Kalan 1 kaşık sıvıyağı tavaya alıp soğan ve sarımsakları kavurun Ciğerleri ilave edip baharatları serperek karıştırın Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak 5 dakika pişirin Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın Sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|