Yürekli Güveç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yürekli GüveçYürekli Güveç Tarifi - Yürekli Güveç Nasıl Yapılır - Yürekli Güveç Malzemeleri MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 2 Saat 15 dak * 4 kuzu yüreği,toplam 750 gr * 25 gr margarin veya tereyağı * 1 büyük havuç,küçük eşit parçalara bölünmüş * 2 kereviz sapı küçük eşit parçalara bölünmüş * 1/2 yeşil veya kırmızı biber,küp halinde kesilmiş * 1 büyük soğan,doğranmış * 300 ml sıcak tavuk suyu * 1 defne yaprağı * Tuz ve karabiber * 2 yemek kaşığı un * 1 yemek kaşığı domates salçası * Yeşil veya kırmızı biber halkaları,süslemek için Yürekli Güveç Tarifi 1 – Yürekleri kurulayıp 1 cmkalınlığında kesin Margarini orta boy bir tencerede eritinYağ kızınca havucu,kerevizi,küp biberleri,soğanı katıp orta ateşte 5 dakkarıştırarak pişirin Yürek parçalarını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin 2 – Tavuk suyunu,defne yaprağını,tuz ve biberi ekleyin Bir taşım kaynatınTencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 15 saat pişirinBu sürenin sonunda defne yaprağını çıkartın 3 – Küçük bir kapta unu biraz soğuk suyla karıştırınTenceredeki pişme suyundan ilave edip unlu bulamacı yine karıştırarak tencereye katın Güveci ağır ateşte 2-3 dakika daha pişirin 4 – Salçasını tuzunu ve biberini katıp birkaç dakika daha pişirdikten sonra halka biberlerle süsleyip servis yapın Yürekli Güveç tarifi Yürekleri bir tahtaya koyup uzunlamasına yarıya bölün yağlarını lifleri ve tüplerini bir makasla ayırıp iyice durulayın BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?:Yürekler bir protein deposudur ve çok ekonomiktir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|