Koyunbaşı Yahni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyunbaşı Yahni



Koyunbaşı Yahni Tarifi - Koyunbaşı Yahni Nasıl Yapılır - Koyunbaşı Yahni Malzemeleri


MALZEMELER:

1 Koyun başı

10 Mantar

3 Soğan

6 Bardak su

1 Fincan yağ

6 Sap maydanoz

1 Tavuğun göğsü ve ciğeri

Tuz, biber, bahar


YAPILIŞI:


Koyun başını soğuk suda yıkayınız Tencerede bol su ile haşlayınız Sonra süzünüz Etlerini, dilini ve beynini ayrı ayrı dağıtmadan çıkarınız, bir tarafa bırakınız Tencereye yuvarlak doğranmış soğan koyunuz, bir kaşıktan fazla yağla kuvvetli ateşte öldürünüz Bir tavuğun göğüs eti ile ciğerini doğrayıp soğanın içine atınız, bir iki defa karıştırınız Tuz, biber, birkaç türlü baharat serpiniz, bir iki kepçe baş suyu koyunuz, orta ateşte 15 dakika pişiriniz Baş suyu ile akmeyane yapınız İki taşım sonra başın etiyle, dilini, beynini, tavuk gibi doğrayıp, küçük küçük kesilmiş mantarla ve akmeyane ile beraber tencereye boşaltıp, karıştırınız Tavuk tenceresini bunun içine dökünüz Suyu az geldiyse tekrar baş suyundan kovunuz Arada karıştırarak hafif ateşte pişiriniz; iyice pişince üstüne ince kıyılmış maydanoz koyunuz, bir iki defa çevirip indiriniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.