Tavuk Taşlığı Sote |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Taşlığı SoteTavuk Taşlığı Sote Tarifi - Tavuk Taşlığı Sote Nasıl Yapılır - Tavuk Taşlığı Sote Malzemeleri tavuk taşlığı sote Malzemeler: 1/2 kg Tavuk Taşlığı 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 1 Adet Soğan 1 Adet Domates 2 Adet Sivri Biber 1 çay kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Tuz 3 Su Bardağı kaynar Su Ön Söz: Bu tarif hayatının hiç bir döneminde taşlık sote yemeğini tatmamış bireyler için hazırlandı Yine bu tarif, tavuk taşlığı yemeği doğru yöntemle yapılırsa nasıl bir lezzete sahip olabileceğinin resmidir Sofranızda ağırladığınız kişi ya da kişilere şayet yemeğin ismini söylemezseniz, hangi tür et yemeğini yediğinin farkında olmayacaklardır İşte taşlık sote böyle bir şey Ön Hazırlık: Tavuk taşlığı yıkanacak ve 30 dakika su dolu bir kap içerisinde bekletilecek Ardından süzülecek ve kuşbaşı doğranacak Domates soyulacak iri kuşbaşı doğranacak Soğan yemeklik, sivri biberler halka doğranacak 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek tavuk_tasligi_sote_2 Maharetini Göster: Tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak Üzerine doğranmış taşlıklar ilave edilecek ve normal ısıda kavrulacak Taşlık suyunu salıp kaynamaya başladıktan sonra tenecere kapağı kapatılacak Yaklaşık 15 dakika süre ile taşlık kendi suyu tamamen buhar olup uçuncaya kadar pişirilecek Ardından soğan ve sivri biber ilave edilecek düşük ısıda kavrulacak Tencerenin orta yerinden yer açılacak, salça ilave edilecek ve kavrulacak Üzerine domates ilave edilecek ve malzemeler bir güzel karıştırılacak Ardından 3 su bardağı kaynar su, 1 çay kaşığı karabiber ilave edilecek ve karıştırılacak Ocak ısısı yükseltilecek Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak Saat’a bakılacak not edilecek Ocak ısısı en düşük konuma alınacak Tam 60 dakika süre bitimi sonrası tavuk taşlığı sote servise hazır Şimdi yemeğin tuzunu ilave edebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|