Şeftatlili Üzüm Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftatlili Üzüm Reçeli



şeftalili reçel - üzüm reçeli - reçel nasıl yapılır

15 kg için malzemeler:

1 kg çekirdeksiz İzmir üzümü

2 adet şeftali

Yarım kg tozşeker

2 çubuk tarçın

1 poşet reçelyap
yapılışı

Üzümleri iyice yıkayın ve taneleri salkımdan ayırın Üzüm tanelerini bir tencereye koyun Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve üzümlerin bulunduğu tencereye aktarın 6-7 kaşık tozşekeri reçelyapla karıştırın Karışımı meyvelerin üzerine dökün Tencereyi kısık ateş üzerine oturtun ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin Kaynamaya başlayınca tarçın çubuklarını ve kalan tozşekeri katın İyice karıştırıp bir müddet kaynatın Ocağı kapatın Sterilize edilmiş kavanozlara pay edin Kapağını sıkıca kapaüp, hava almamasını sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.