Yerli Yemiş Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yerli Yemiş Reçeli



Yerli yemiş reçeli Tarifi - Yerli yemiş reçeli Nasıl Yapılır - Yerli yemiş reçeli Malzemeleri


1 kilo kuru meyve (kayısı, sarı erik, üryani eriği, kara üzüm, Besni üzümü, sultani üzüm, kuru şeftali, elma, armut vb),

4 bardak üzüm suyu,

1 Finike portakalının kabuğunun rendesi,

1’er tatlı kaşığı bütün anason ve rezene,

½ kg şeker (Konya şeker fabrikası),

1 çay kaşığı limon tuzu


Kuru meyveleri zar gibi ufak doğrayın Tüm malzemeleri cam bir kâsede karıştırın ve bir gece boyunca bekletin Ertesi gün reçel tenceresinde dibini tutturmadan 20-30 dakika kadar arada bir karıştırarak kaynatın Meyveler kuru olduğu için kıvamını tutturmak zor olmayacaktır Son bir taşım kaynatmadan önce biraz sıcak suda çözdüğünüz limon tuzunu ekleyin Artık TEKEL müessesesi kalmadı ama ateşten almaya yakın ½ bardak portakal likörü veya yerli kanyak da ekleyebilirsiniz Sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.