Cümbüş Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cümbüş PilavıCümbüş Pilavı Tarifi - Cümbüş Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır Malzemeler: -2 su bardağı pirinç (20dk ıslatılmış) -1 su bardağı haşlanmış nohut (haşlanmış) -2 parça tavuk göğüs eti (haşlanmış) -2 adet kırmızı biber -3 slu bardağı tavuk suyu -4 çorba kaşığı zeytinyağı -2 çorba kaşığı tereyağı -tuz, karabiber, Hazırlanışı:Pilav tavasına zeytinyağını koyup hafif kızdırıp pirinçleri ekleyip iyice kavurun Kavrulan pirince tuz karabiber ve nohutları ekleyip suyunuda ilave edip ağzını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar pişirin Tavuğu fazla küçük çokta büyük olmayacak şekilde didikleyin Kırmızı biberi minik minik doğrayıp tereyağında kavurun Suyunu çeken pilavın altını kapatıp tavuk etlerini ve kırmızı biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 15dk dinlendirip sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|