Karnıbaharlı Pilav |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıbaharlı PilavKarnıbaharlı Pilav Tarifi - Karnıbaharlı Pilav Yapılışı - Sana Malzemeleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları Malzeme - 1 adet orta boy karnabahar - 2 su bardağı pirinç - 250 gram kıyma - 4 yemek kaşığı Sana yağı - 1 yemek kaşığı salça - 3 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 3 buçuk su bardağı su - Kızartmak İçin: - Sıvı yağ Hazırlanışı Karnabaharı küçük küçük doğrayıp, haşlayınHaşlanan karnabaharların suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın Fazla yağını almak için havlu kâğıt yaydığınız tabağa çıkarın Pirinci ayıklayıp, yıkayın Sarımsakları kıyın Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana yağını kızdırıp, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun Kıyma suyunu çekince salçayı ekleyip, kokusu gidene kadar pişirinEn son içine kıyılmış sarımsakları, tuz ve karabiberi, kırmızıbiberi ekleyip, bir taşım kavurun Yayvan bir tencerede kalan yağı kızdırıp, yıkanmış pirinçleri az tuz ilave ederek kavurun Kavrulmuş pirinçleri tabağa alın Tencerenin en dibine kızarmış karnabaharları, üzerine kavrulmuş kıymayı koyup, yayınız En son olarak üzerine kavrulmuş pirinçleri koyup, suyu ilave edinTencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin Demlenen pilavı servis tabağına ters çevirip, sıcak olarak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|