Ayvalı Bulgur Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Bulgur PilavıAyvalı Bulgur Pilavı Tarifi - Ayvalı Bulgur Pilavı Yapılışı - Ayvalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Ayvalı Bulgur Pilavı Pişirme Süresi Malzeme: 1 adet Ayva 1 çorba kaşığı çam fıstığı 1 çorba kaşığı Teremyağ 1 su bardağı Bulgur 1 adet soğan 2 su bardağı su 1/2 çay kaşığı Safran Kırmızıbiber tuz, karabiber Ayvanın kabuklarını soyun ve dilimleyin Çekirdekli sert kısımlarını çıkarın Teremyağ’ı eritin, ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Çam fıstığını ilave edip onu da kavurun Daha sonra 2 bardak su ekleyip kaynatın Tuzunu ilave edin Kaynayan suda dilimlenmiş ayvaları pişirin Ayvalar yumuşayınca safranı ve bulguru ekleyerek 10 dakika pişirin Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|