Mercimekli Bulgur Pilavı 8 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Bulgur Pilavı 8Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri 2 su bardağı bulgur 1 su bardağı yeşil mercimek 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı zeytinyağı yarım tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı su Yeşıil mercimek yıkanır, süzülür Üzerine su eklenir yarım saat kadar ıslatılır (yumuşaması için) Zeytinyağında yarım daire şeklinde doğranmış soğan pembeleştirilir Salça eklenir, kokusu gidene kadar çevrilir Üzerine suyu süzülmüş mercimek, yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur, tuz, karabiber eklenir birkaç dakika kavrulur En son su katılır Tencerenin kapağı kapatılır Kaynama noktasına gelince kısılır, 10 dakika da kısık ateşte pişirilir Ocaktan alınır, 20 dakika dinlendirilir Karıştırılarak servise sunulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|