Kadayıfta Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıfta PilavKadayıfta Pilav Tarifi - Kadayıfta Pilavın Yapılışı - Kadayıfta Pilav Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 Su Bardağı Pirinç 300 Gram Kadayıf 2 Çorba kaşığı Tereyağı 2 Çorba kaşığı Sıvıyağ 4 Su Bardağı Su Yarım Çay Kaşığı Yenibahar Yarım Çay Kaşığı Tarçın 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Bardağı Antep Fıstığı 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker 1 Tatlı kaşığı Tuz 2 Adet Ayva 2 Çorba kaşığı Kuş Üzümü 1 Adet Havuç Yapılışı: En az yarım saat tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci, erittiğiniz 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık sıvıyağ ile kavurun Pişerken içine tuz, şeker, antep fıstığı ve kuş üzümü katın![]() Pirinci dinlendirirken içine baharatları, haşlayıp küçük küp şeklinde kestiğiniz ayva ve havucu da katın ![]() 2 kaşık tereyağı eritip, kadayıfları iyice birbirine geçirdikten sonra karıştırın ![]() Ufak tart veya pasta kalıbına yarısını döşeyin Pilavı içine boşaltın Kalan kadayıfı üstüne kapatın![]() 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servise sunun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|