Çintemani Formlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çintemani Formlu Pilav



MALZEMELER

3 yemek tarifinin birleşiminden oluşmaktadır


lSafranlı Pilav

MALZEMESİ :

1 çay bardağı pirinç

1 tane tavuk budu

1 yemek kaşığı nohut

1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm

1 tane kayısı

1 tane küçük soğan

1 gr safran

Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı)

Badem (1 yemek kaşığı)

3-4 tane top karabiber

3-4 tane top yenibahar

2 kaşık tereyağı

0,5 çay kaşığı toz zencefil

Süsleme için kiraz domates

HAZIRLANIŞI

Tavuk budu haşlanır didiklenir Top karabiber ve yenibahar havanda iri bir şekilde parçalanır Tavuğun üstüne eklenir Soğan küp doğranır Kayısı minik doğranır Tereyağında soğan pembeleşir Üstüne kayısı, üzüm, nohut (nohut bir gece suda bekletilir ve kabuğu soyulur) eklenir Tavuk da konur 1 saat kaynar suda bekleyen pirinç da ilave edilir 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyuna safran eklenir Pilav pişirilir En son 0,5 çay kaşığı toz zencefil, kavrulmuş badem ve fıstık eklenir Demlendirilir


2 Domatesli Pilav :

MALZEMESİ :

1 çay bardağı Amerikan Pirinç

1 tane tavuk budu

2 adet domates

0,5 yemek kaşığı salça

1 tane kırmızı biber

4-5 adet tane karabiber

4-5 adet tane yenibahar

1 adet küçük soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI :

Tavuk haşlanır ve didiklenir Üzerine yenibahar, karabiber (parçalanmış) ilave edilir

Küp doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler, salça, küp doğranmış kırmızı biberler eklenir Tavuklar ilave edilir Pirinç de üzerine konur 1 çay bardağı kaynar tavuk suyu ilave edilir Pişirilip, demlendirilir



3 Sebzeli Pilav :

MALZEMESİ :

1 çay bardağı Amerikan Pirnici

1 tane tavuk budu

3-4 tane karabiber

3-4 tane top yenibahar

1 yemek kaşığı iç bakla

1 yemek kaşığı bezelye

1 yemek kaşığı şam fıstığı

1 yemek kaşığı kuru nane

2 yemek kaşığı tereyağ

5-6 dal dereotu

1 tane küçük kuru soğan


HAZIRLANIŞI :

Tavuk haşlanır, didiklenir, parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur İç bakla yarı haşlanır Kabuğu soyulur Bezelye de yarı haşlanır İç bakla, bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir Süzülmüş pirinçler de eklenir 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir Pişirilir, doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir

Üç çeşit pilav dinlendikten sonra, servis tabağına 1 küçük kase safranlı pilav alınır Ters çevrilir Aynı şekilde domatesli pilavdan alınır, ters çevrilir Sebzeli pilavdan da alınır Ters çevrilir Domatesli pilav kiraz domates ile, safranlı pilav haşlanmış nohut ile, sebzeli pilav haşlanmış bezelye ile süslenir Üzüm hoşafı ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.