Lahana Bohçalı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Bohçalı Pilav



MALZEMELER

6 adet lahana yaprağı

2 su bardağı pirinç

1 çay bardağı sarı üzüm

2 adet havuç

2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

2 yemek kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI

Üzümleri ılık suda bekletin

Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin

Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün

Tereyağını eritip, pirinç ve rendelenmiş havucu 10 dakika karıştırarak kavurun Üzüm, dereotu, karabiber, tuz ve 3 bardak su koyun Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, sonra pilavı 15 dakika dinlendirin


Fırına dayanıklı cam kaseyi yağlayın Lahana yapraklarını üst üste, açık yer kalmayacak şekilde kaseye yerleştirin Hazırladığınız pilavı dökün, kalan lahana yapraklarıyla pilavın üstünü kapatın 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin Ters çevirdikten sonra servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.