Mantarli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarli Pilav



MALZEMELER


- 2 su bardağı pirinç

- 250 gr mantar

- 2 yemek kaşığı bezelye

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 bardak et suyu

- 2 bardak su

- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kuru nane

- 1-2 sap Dereotu

YAPILIŞI


Pirinçler tuzlu suda haşlanır Ayrı bir tencerede tereyağı, sıvı yağ içinde eritilir Mantarlar içersine atılır ve suyu çekene kadar kavrulur İçerisine 1 çay kaşığı kırmızı biber, karabiber ve kuru nane atılır 2 bardak et suyu ilave edilir ve iyice karıştırılır


Haşladığımız pirinç yıkanır ve et suyu iyice kaynayınca içerisine ilave edilir Üzerine bezelyeler ve dereotu eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.