Akdeniz Usulü Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Usulü MakarnaMalzeme - 1 paket makarna - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 2 yemek kaşığı Sana yağı - Sosu İçin: - 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 300 g kıyma - 2 adet kuru soğan - 2 adet domates - 1 tatlı kaşığı fesleğen - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri - Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1 Kuru soğanı yemeklik doğrayın 2 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın 3 Derin bir tencerenin içine bol su koyup kaynatın Su kaynadıktan sonra içine tuzu ve makarnayı ilave edip 8-10 dakika arası makarnayı haşlayıp suyunu süzün Haşlanmış makarnayı soğuk sudan geçirmeden Sana yağı ile yağlayıp sıcakta tutun 4 Sosu için: Yayvan bir tavada Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine kıymayı ilave edip kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar orta ateşte kıymayı kavurun 5 Kıyma kavrulduktan sonra içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve fesleğeni ilave edip soğanlar pembeleşince kadar kavurun 6 En son olarak içine küp doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edip harcı bir taşım pişirin 7 Sıcakta beklettiğiniz makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu ve rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip sıcak olarak servis edin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|