![]() |
İçli Köfte 9 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli Köfte 9İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri MALZEME: 250 gram çok yağsız koyun kıyması 1,5 bardak (yaklaşık 350 gram) köftelik bulgur 2 çorba kaşığı çam fıstığı 1 fincan dövülmüş ceviz içi 1 çorba kaşığı kuşuzumu 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 2 baş soğan 250 gram içlik kıyma 1 demet maydanoz 2 kahve kaşığı kimyon 2 yumurta 125 gram tereyağı veya margarin tuz karabiber Yapılışı: Maydonoz bol suda yıkandıktan sonra birkaç sap bir kenara ayrılır, kalanı kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bulgur, üflenerek, kepeği giderilir ![]() ![]() ![]() Ekle edilecek kıyma-bulgur karışımı dağılmayacak kadar yumuşak olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı, çukurca bir tavaya konur, haşlanmış köfteler çukurdan çıkartılarak çırpılmış yumrtaya batırılır ve tavaya konup kızartılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|