Oruk Kababı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oruk KababıOruk kebabı KAÇ KİŞİLİK: 4-6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 700 gr orta yağlı kıyma 500 gr köftelik simit (ince bulgur) 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan 2 pide Tuz, kuru nane, karabiber Hazırlanışı: * Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun Fırını ızgara konumuna alın * Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın Izgarada çevirerek pişirin * Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın Üzerine kebapları yerleştirin Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|