Davutpaşa Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Davutpaşa KöftesiMalzemeler: 2 soğan, rendelenmiş veya robotta doğranmış 750gr kıyma tuz ve karabiber 1,5 tatlı kaşığı tarçın yarım tatlı kaşığı yenibahar 100gr dolmalık fıstık ayçiçek yağı 1kg domates, soyulmuş 2 tatlı kaşığı toz şeker 3 diş sarımsak (arzuya göre) Hazırlanması: Soğanları rendeleyip veya doğrayıp sularını süzdürün Geniş bir kaseye soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi, tarçını ve yenibaharı ilave edip yoğurun (Ben bu aşamadan sonra üzerini streçleyip bir gece buzdolabında beklettim ) Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın Elinizle yuvarlayıp ortasını açın ve boşluğa 2-3 dolmalık fıstık koyup kapatın (Eğer daha kolay olmasını isterseniz fıstıkları harca da ilave edebilirsiniz ama pişerken fıstıkların köftelerden ayrılma ihtimali olabilir ) Bir tabağa sıvı yağı koyun Köfteleri yağda yuvarlayıp fırın kabına alın Önceden ısıtılmış 15-20 dakika pişirin Bu arada domatesleri soyun, robotta veya blendırda püre haline getirin Tuz, karabiber, şeker ve kullanıyorsanız sarımsağı ilave edin (isterseniz bir limonun suyu ve pulbiber de ilave edebilirsiniz ) Bu karışımı köftelerin üzerine dökün ve 35 dakika daha -bir defa köfteleri çevirerek- pişirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|