![]() |
Belibükük Patlıcan Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belibükük Patlıcan KebabıBelibükük Patlıcan Kebabı Tarifi - Belibükük Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır - Belibükük Patlıcan Kebabı Malzemeleri MALZEMELER 5 adet orta boy veya 4 adet büyük boy patlıcan 1 yemek kaşığı salça 2 adet büyük boy domates 3 diş sarımsak 2 adet sivri biber 3 su bardağı su tahmini tuz sıvı yağ KÖFTESİ İÇİN MALZEMELER 1 adet kuru soğan 250 gr dana kıyma 1 çay bardağı un haline getirilmiş ekmek içi 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı köfte baharatı tuz YAPILIŞI Öncelikle köftesini yapın soğanı bir kaba rendeleyin kıymayı ekmek içini yumurtayı azcık tuzunu ve köfte baharatını ekleyin güzelce yoğurun yuvarlak köfteler yapın kenarda bekletin patlıcanları yıkayın 1 er santim ara ile kesin ama tam olarak dilimlemeyin patlıcan kopmasın resimdeki şekildeki gibi yapın patlıcanları büyükce bir tencereye koyun benim karnıyarık tencerem vardı onda yaptım (sizin büyük tencereniz yok ise küçük boy börek tepsisinde yapabilirsiniz üzerini kapatarak pişirebilirsiniz) köfteleri kesmiş olduğunuz bölümlerine yerleştirin patlıcanlar bükülecektir zaten yemeğin ismi de buradan gelmektedir şimdi bu aşamada yemeğin sosunu hazırlamalısınız 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile küçük doğradığınız biberleri kavurun salçasını ekleyin domatesi ve sarımsakları rendeleyin tuz ile beraber ekleyin sos kaynamaya başlayınca 3 su bardağı suyu ekleyin domatesin çiğ kokusu gidene kadar sosu kaynatın daha sonra patlıcanların üzerine sosu dökün tencerenin kapağını kapatın yemeğinizi ocakta patlıcanlar pişene kadar kaynatın afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|