Ev Yapımı Böğürtlen Likörü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Böğürtlen LikörüEv Yapımı Böğürtlen Likörü Tarifi - Ev Yapımı Böğürtlen Likörü Nasıl Yapılır - Ev Yapımı Böğürtlen Likörü Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Böğürtlen 1,5 Su Bardağı Toz Şeker 1 Adet Muskat 2 Adet Çubuk Tarçın 5 Adet Karanfil 3/4 Su Bardağı Kanyak 1 Şişe Votka (220 Ml) Ev Yapımı Böğürtlen Likörü Nasıl Yapılır? 1 Böğürtlenleri yıkayarak süzgeçe alın ve sularının süzülmesini bekleyin![]() 2 Büyükçe bir kavanoza böğürtlenleri doldurarak içerisine karanfil, tarçın, toz şeker ve muskatı koyarak karıştırın Kavanozun kapağını kapatarak çalkalayın ve güneş görmeyen bir yerde arada sırada kavanozu çalkalayarak 45 gün kadar bekletin![]() 3 Süre sonunda kavanozu açın kanyak ve votkayı ilave edin Çalkalayarak kapatın ve 15 gün daha bekletin![]() 4 Süre sonunda tülbent yardımı ile süzeceğiniz likörü kapaklı cam şişelere doldurun![]() Not: Kullanacağınız şişeleri önceden bulaşık makinasında yıkayın ya da kavanozları bol suda yıkayarak steril edin ![]() Süzdükten sonra kalan böğürtlen posaları ile votka kokteyl hazırlayıp, dilerseniz pasta ve kurabiye yapımında da kullanabilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|