Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, dil, fleto, kanapesi

Fleto Dil Balığı Kanapesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fleto Dil Balığı Kanapesi



Fleto Dil Balığı Kanapesi Tarifi - Fleto Dil Balığı Kanapesi Yapılışı - Fleto Dil Balığı Kanapesi Nasıl Yapılır - Fleto Dil Balığı Kanapesi Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):

Her biri 300-350 gram gelecek 3 dil balığı,

birer parmak kalınlığında kesilmiş 12 dilim forma ekmeği,

yarım dilim ekmek boyunda kesilmiş 12 dilim gravyer peyniri,

50 gram ançüez ezmesi,

50 gram margarin yağı,

yeteri kadar zeytinyağı,

un,

tuz, ve karabiber,

2 yumurta,

1 limon


Yapımı:

Dil balıklarından 12 fileto çıkarmalı Bu filetoları derince bir kaba yerleştirmeli Tuzlayıp biberlemeli ve üzerlerine yarım limon suyuyla yeteri kadar zeytinyağı döküp vakit vakit çevirerek bu marinatta hiç değilse bir saat kadar dinlendirmeli Beri yanda tava ekmeği dilimlerinin kabuklarını kesip çıkardıktan sonra her dilimi ortadan ikiye bölmeli ve bir hamur kesme kalıbıyla hepsini aynı boyda yuvarlak dilimler haline getirmeli Bu dilimlerden 12 tanesinin üstüne gravyer dilimlerini yerleştirdikten sonra bunların üzerlerine öbür ekmek dilimlerini yerleştirerek oniki peynirli sandviç elde etmeli Yumurtaları tuzlayıp biberledikten sonra iyice çırpmalı Sandviçleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp çok kızgın ve bol zeytinyağının içine atmalı ve her iki yanlarını da nar gibi kızartmalı Kızaran kanapeleri düzenli bir biçimde sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli Bu işler olurken Marinattan çıkarılacak balık filetolarını rulo etmeli, açılmamaları için birer kürdanla tutturduktan sonra bunları da önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp bol zeytinyağında nar gibi oluncaya kadar kızartmalı Kızaran balıklardan kürdanları çıkarmalı ve her rulo filetoyu bir kanapenin üstüne oturtmalı Margarin yağını bir kaşık zeytinyağıyle küçük bir tavaya koymalı Yağ eriyince ançüez ezmesini katmalı Bunları karıştırarak bir-İki dakika pişirdikten sonra kızgın balıkların üstüne gezdirerek dökmeli Servis tabağının çevresine dilimlenmiş yarım limonu süs olarak yerleştirmeli ve tabağı sofraya götürüp sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.