Sarımsaklı Karides Sote |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Karides SoteSarımsaklı Karides Sote Tarifi - Sarımsaklı Karides Sote Nasıl Yapılır - Sarımsaklı Karides Sote Malzemeleri Malzeme Listesi * Yarım Kilogram Karides * 4 Diş Sarımsak * 10 Dal Maydanoz * 3 Dal Fesleğen * 1 Tatlı Kaşığı Tuz * 2 Yemek Kaşığı Tereyağı * 1 Tatlı Kaşığı Ayçiçek Yağı * Yarım Adet Limon Suyu Sarımsaklı Karides Sote Nasıl Yapılır? 1 Tereyağını ve yanmaması için ekleyeceğiniz bir kaşık sıvıyağı bir tavaya alarak hafifçe kızdırın ve bu sırada sarımsakları ince ince kıyarak tavaya atıp en fazla bir dakika yumuşatın 2 Tereyağ ve sarımsaklara ayıklanmış ve temizlenmiş karidesleri ekleyerek orta hararetli ateşte 15 dakika kadar sote yapın 3 Karideslerin rengi pembeye dönünce ocağın altını kapatın üzerine yarım limon suyu gezdirin ve tuzu serpin 5 Servis yaparken üzerlerine ince kıyılmış maydanoz ya da fesleğen yapraklarını serpin ve arzu ederseniz marketlerden alabileceğiniz deniz ürünleri sosu ya da ketçap ile servis yapın Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|