Domatesli Barbunya |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli BarbunyaDomatesli Barbunya Tarifi - Domatesli Barbunya Nasıl Yapılır - Domatesli Barbunya Malzemeleri Malzeme Listesi 8 Adet Barbunya (Orta boy) 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Adet Kuru Soğan (Küçük Boy) 2 Adet Dolmalık Biber (Orta boy) 4 Adet Domates (Orta boy) 1 Adet Defne Yaprağı 2 Tatlı Kaşığı Tuz 2 Tatlı Kaşığı Karabiber 1 Yemek Kaşığı Dereotu (İnce Kıyılmış) 2 Tatlı Kaşığı Biberiye 1 Adet Limon 16 Adet Yeşil Zeytin Domatesli Barbunya Nasıl Yapılır? 1 Barbunyaların pullarını kazıyın ve karın kısımlarını bıçak yardımı ile yarın, iyice temizleyin 2 Tereyağını bir tencerede eritin İçerisine, piyazlık doğranmış soğanı ilave edip 3 dakika kadar soteleyin 3 Soğanın üzerine, kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve iri küp şeklinde doğranmış domates, ayıklanıp ince şeritler halinde kesilmiş dolmalık biber, derne yaprağı, tuz, ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha sotelyin Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın 4 Barbunyaları ısıya dayanıklı cam kaba yerleştirin ve üzerine biberiye serpin Hazırladığınız domates sosunu balıkların üzerine dökünSon olarak ince dilimlenmiş limon ve yeşil zeytinleri dizip önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|