Balıklı Zeytinyağlı Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Zeytinyağlı Sarmazeytinyağlı balık sarması - mezgit sarmasıMalzeme: 2 adet Mezgit Balığı Filetosu 1 su bardağı Pirinç 2 adet Soğan 1 tatlı kasığı Dolmalık Fıstık 1 çorba kasığı Dolmalık Üzüm 1 çay bardağı Sıvı Yağ 150 gr Yaprak Nane (kıyılmıs) 1 çorba kasığı Maydanoz (kıyılmıs) 1 çorba kasığı Dereoto (kıyılmıs) 1 çorba kasığı Karabiber 1 çorba kasığı Tuz Hazırlanışı: Balığı kaynar suda biraz haslayın Küçük parçalara ayırın Soğanı sıvıyağda pembelesinceye kadar kavurun Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin Pirinci ekleyip hafifçe kavurun Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun Atesten almadan önce ince kıyılmıs dereotu, nane, maydanoz ve tuzu ilave edinYaprağı yumurtalığın içine yerlestirip, ortasını çukurlastırın Hazırladığınız balıklı harçtan bir miktarı yaprağın ortasına koyun Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın Diğer sarmaları da aynı sekilde hazırlayın Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek sekilde yayvan bir tencereye yerlestirin 1/2 su bardağı su ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateste 15 dakika pisirin alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|