İçli Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Tava



Malzemeler:


1 kg Hamsi

1 adet soğan

1 ölçü pirinç

Tuz

1 tutam Karabiber

1 tutam Şeker

1/4 Maydanoz

1/4 Dereotu

1 tutam Nane




Yapılışı:


Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir Kısık ateşte çevire çevire pişirilir Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.