Yalancı Midye Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Midye Tavamidye tava - midye tava yapımı - deniz yemekleri ![]() Malzemeler: 1/4 şişe bardağı sirke ben 1/2 su bar ekledim3 adet tavuk göğüsü 8 adet sarımsak 2 çorba kaşığı kekik kızartmak için: sıvıyağ un Yapılışı: kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın![]() |
|
Yalancı Midye Tava |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Midye TavaÇocukluğumuzda,Kumkapıda dalgakıranda kayalıklardan midye çıkarır,ateş yakar,tenekelerin üzerinde pişirir yerdik Bir gün rahmetli babam "Oğlum midye yenmez günahtır" dedi ve ben ondan sonra hiç midye yemedim Aradan yıllar geçti,bir doktorun yazısını okudum "Midye,denizin bütün mikroplarını toplar,pistir bu yüzden yenmesi doğru değildir,yemeyin" diyordu doktor Babam haklıymış Zaten eskilerin söylediklerinin hemen hemen hepsi doğru çıkıyor
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|