Kılıç Balığı Şiş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kılıç Balığı ŞişMALZEMELER 1 kg kılıç balığı filetosu Yarım çay kaşığı toz karabiber Yarım çorba kaşığı domates salçası Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım rendelenmiş kuru soğan 1 çorba kaşığı limon suyu 1 dilimlenmiş limon 1 diş sarmısak, dövülmüş 15 defne yaprağı, küçük boy 2 5 çarliston biberi2 5 defne yaprağı2 domates 5 kişilik HAZIRLANIŞI Balık filetosunu yaklaşık üçer santimlik küpler halinde düzgünce doğrayın Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini ayıklayın Çarliston biberi dilimleyin![]() Balıkları bir kap içine yerleştirin Marinat malzemesini balıkların üzerine koyup elle karıştırıp, 20 dakika kadar bekletin![]() Metal şişlere kişi başına dört parça balık, aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizin Şişlere geçirme işlemi bitince, marinat malzemesinin kalanını da üzerine dökerek 5 dakika kadar bekletin![]() Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlayın Pişerken, kuru olmasın diye, bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürebilirsiniz Pişen balıkları 1/2 limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunabilirsiniz alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|