Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, incirli, izgarası, kuru, pişirilir

Kuru İncirli Alabalık İzgarası Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru İncirli Alabalık İzgarası Nasıl Pişirilir



Kuru İncirli Alabalık Izgarası - Kuru İncirli Alabalık Izgarası Tarifi - Kuru İncirli Alabalık Izgarası Yapılışı - Deniz Ürünleri


Malzemeler :


4 alabalık (her biri yaklaşık 350 g temizlenip, yüzgeçleri kesilmiş)

12 kuru incir (her biri ortadan 2 'ye kesilmiş)

3 çorba kaşığı sirke

1 çorba kaşığı bal

1 çorba kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı)

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


Tarifi:


İncirler, 1 bardak su ve sirkenin 2 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi kısıkateşe oturtarak, incirleri 10 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, incirlerin pişme suyunu iyice emmeleri için bir kenara bırakın

Alabalıklardan birini tezgâha koyup, keskin bir bıçakla başını keserek, atın Kestiğiniz yerden kuyruğa 2,5 cm kalıncaya kadar sırt kılçığının bir yanından yarın


Bu yarma işlemini sırt kılçığının öbür yanına da uygulayıp, bir mutfak makasıyla balığın sırt kılçığını kuyruğa yakın bir yerden kesin ve parmaklarınızla çıkarıp atın Sonra bir cımbızla balığın küçük kılçıklarını da temizleyip, soğuk su altında yıkayın ve kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Bu işlemleri öbür alabalıklarla da yineleyin


Fırınınızın ızgarasını yakın, incirleri pişme suyundan çıkarıp, bir kenara bırakın Pişme suyuna balı katıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, içindeki karışımı 6 çorba kaşığı kalıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin


Hardalı ve kalan sirkeyi ekleyip, karıştırdıktan sonra, tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın

Alabalıkları derileri alta gelecek biçimde ateşe dayanıklı bir seramik (ya da cam) tabağa yerleştirip, kenarlarını hafifçe altlarına kıvırın Tuz ve karabiberi serpip, tenceredeki sosun yarısını bir mutfak fırçasıyla üstlerine sürün


Tabağı fırın ızgarasının 7,5 cm altına yerleştirip, balıkları saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) ızgara edin Tabağı ateşten alıp, incirleri balıkların üstüne serpiştirerek, kalan sosu mutfak fırçasıyla balıkların üstüne sürün Kabı yeniden ızgaranın altına yerleştirip, 1 dakika daha ızgara ettikten sonra, fırından alarak, servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.