Zargana Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zargana Yahnisi



Zargana Yahnisi Tarifi - Zargana Yahnisi Yapılışı - Zargana Yahnisi Nasıl Yapılır - Zargana Yahnisi Malzemeleri

Balıkları temizleyip, başlarını atınız (Bir sahan yemeğe 5 - 6 balık yeterlidir) Her birini 3 parçaya ayırınız Biraz tereyağı ile tencereye koyunuz Üstüne birkaç soğan çentiniz Tuz, biber ekiniz Bir bardak et ya da balık suyu koyup kuvvetli ateşe sürünüz Birkaç taşım kaynadıktan sonra orta ateşe alınız, kalan suyun yağını alarak balıklarla başka bir tencereye koyup sıcak tutunuz Kalan malzemeyi süzgeçten geçirerek bir miktar Ak Meyane karıştırarak bir salça yapınız Sonra 2-3 yumurta sarısı yedirerek inceltip süzgeçten geçirerek, sıcak olarak saklayınız Yemek zamanı balıkları tabağa alınız, isterseniz yanına tava edilmiş ekmekle mantar koyunuz Salçayı üzerine dökünüz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.