İspanyol Usulü Çipura |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanyol Usulü Çipuraİspanyol Usulü Çipura Tarifi - İspanyol Usulü Çipura Yapılışı - İspanyol Usulü Çipura Nasıl Yapılır - İspanyol Usulü Çipura Malzemeleri 1'er kg'lık 2 çipura balığı (temizlenmiş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 limon (altı parçaya bölünmüş) 2 küçük siyah zeytin 30 gr yumuşak ekmek içi 2 diş sarımsak (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı kırmızı biber 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 3 orta boy patates (kabuğu soyulup 1/2 sm kalmlığmda doğranmış) kahve kaşığının ucuyla karabiber 1 su bardağı su 1/2 su bardağı zeytinyağı Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız Akar su altında balıkları iyice yıkayıp kurulayınız Bir tatlı kaşığı tuzu balıkların üstüne serpiniz Keskin bir bıçakla her balığın bir yüzüne, birbirine paralel olarak 1 sm derinliğinde 7-8 sm boyunda 3'er çizgi çizip, aralarına limon dilimlerini yerleştiriniz Her iki balığın bıçakla çizdiğiniz yüzeylerindeki göz yuvalarını temizleyip içlerine birer siyah zeytin koyunuz![]() Ekmek içini, sarımsağı, kırmızı biberi ve maydanozu küçük bir kaseye koyup iyice karıştırınız Geniş ve yayvan bir kaba patatesleri yerleştirip kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi üstüne serpiniz Patateslerin üstüne 1 bardak suyu döküp balıkları patateslerin üstüne yerleştiriniz Bir fırçayla balıkların üstlerine zeytinyağ sürünüz![]() Hazırladığmız ekmek içli karışımı balıkların üstüne serpiniz Kabı fırının orta bölmesine sürüp, 30 dakika pişiriniz Balığı ve garnitürünü bir servis tabağına alıp sıcak olarak servis ediniz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|