Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
evde, lakerda, yapılır

Lakerda Evde Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lakerda Evde Nasıl Yapılır



Lakerda evde nasıl yapılır?



5-6 kilo civarında olan Torik balığını aldıktan sonra , Takos halinde kesiniz ve kanının iyice akması ve temizlenmesi için 2-3 gün buzlu suda tutunuz, ardından da 2 gün buzlukta bekletiniz Bu işlemin amacı balığın iyice sertleşmesini sağlamak içindir Çünkü buz aynı zamanda balığı pişirir İki tarafını da tuzladığımız balığı 4 gün de soğuk bir ortamda bekletiniz Daha sonra tuzlu su ve limonla yaptığımız salamuraya yatırınız 15 gün salamurada bekletiniz Çok uzun süre saklanması istenirse salamura suyunun tuzunu yüksek tutulabilirsiniz 15 gün sonunda salamuradan çıkartılan dilimlerin üzerindeki balığın derisini keskin bir bıçakla alınız Ufak dilimler halinde kesiniz vede yanında kırmızı soğanla servis yapınız

Not: Balık dilimlerinin üzerine arzu edilirse zeytin yağı ve limon suyu ilave edebilirsiniz
kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.