Baharatlı Domates Sosunda Mezgit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Domates Sosunda Mezgit1 kilogram fileto edilmiş olan mezgit balığını soğuk suda güzelce yıkayınız, Önce süzgeçte süzüp sonra kağıt bezle kurulayınız ve bir kenara koyunuz 1 adet orta boy Soğanı ve 6 diş sarımsağı soyup ince ince doğrayınız 3 adet kerevizi ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayınız 3 çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve kerevizi biraz kavurunuz 6 adet Domatesin kabuklarını soyunuz ve 12 ' ye bölerek ekleyiniz 400 gram Balık yağının yarısını içine dökünüz 3 dal kekik, 2 dal biberiyeyi yıkayınız ve birbirlerine bağlayarak sosun içine yerleştiriniz 25 dakika boyunca arada bir karıştırarak düşük ısıda(100 derecede) kaynatınız Kekik ve biberiyeyi çıkarınız ve kalan balık yağını da tavaya döküp balığı da yerleştiriniz Tuz, karabiberide ilave edip 10 dakika pişiriniz Ardından geniş bir tabakta servis yapınız Afiyet bal olsun, yarasın, kilo yapmasın![]() ![]() Not: Her zaman olduğu gibi bez eldiven kullanınız Tavanın sapını duvara doğru tutunuz Balığı kağıt havluda kurulamaktaki amaç suyun kızgın yağ içerisinde sıçramasını önlemek içindir Kaynak
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|