Kolay Sütlü Baklava |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Sütlü BaklavaKolay Sütlü Baklava Tarifi - Kolay Sütlü Baklavanın Yapılışı - Baklava Nasıl Yapılır Malzemeler, * 500 gram hazır baklava yufkası * 4 çorba kaşığı ceviz * 150 gram margarin * 2 yemek kaşığı tereyağı Şerbeti için, * 3 su bardağı süt * 3 su bardağı toz şeker Hazırlanışı, 1 Yuvarlak bir fırın tepsinin tabanını tereyağ ile yağlayın 2 Tepsinin tabanına bir kat yufka serin 3 Üzerine ceviz serpiştirin 4 Tekrar yufka serin ve ceviz serpin 5 Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın 6 Tavada margarini eritin ve yufkaların üzerinde gezdirin 7 Yufkaları baklava şeklinde küçük kare elde edecek biçimde kesin 8 Önceden ısıtılmış fırında baklava kızarana kadar pişirin 9 Şerbetini hazırlamak için süt ve şekeri tencerede kaynatın 10 Soğuması için kenarda bekletin 11 Baklavalar fırından çıkınca yani sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün 12 Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|