Kakaolu Revani |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kakaolu RevaniMalzemeler: * 3 adet yumurta(oda ısısında) * 1 paket kabartma tozu * 1 çay bardagı toz şeker * 1 çay bardagı yogurt * 1 paket vanilya * 3 çay bardagı un * 3 çay bardagı irmik * limon kabugu rendesi Şerbeti için: * 3,5 su bardagı toz şeker * 4 su bardagı su * yarım limon suyu Üstü için: * 3-4 yemek kaşıgı kakao * 3-4 yemek kaşıgı hindistan cevizi Yapılışı: İlk önce şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıyoruz ve kaynayıp kıvam alınca limon suyunu ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruzVe sogumaya bırakıyoruz Revanisi için yumurta ve şekeri çırpıyoruzİçine yogurdunu ve sıvıyagını ekleyip çırpmaya devam ediyoruzSon olarak İrmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruzLimon kabugu rendesini de ilave ettikten sonra margarinle yaglanmış ve 1 yemek kaşıgı toz şeker serpilmiş borcama yayıyoruzÖnceden 180C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruzFırından çıkardıktan sonra soguk şerbeti üstüne döküyoruzVe şerbetini iyice çekip soguyana kadar bekliyoruzRevani soguduktan sonra istediginiz bir yuvarlak kalıp veya bardakla yuvarlaklar kesip çıkarıyoruzBu yuvarlak revanileri servis tabagına alıyoruzArtan parçalara 4 yemek kaşıgı kakao ve 4 yemek kaşıgı hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruzVe servis tabagına aldıgımız revanilerin üstüne sürüyoruzTekrar hindistan cevizi serperek süslüyoruz Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|