Gerdan Baklava

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gerdan Baklava



Gerdan Baklava tarifi - Gerdan Baklava yapilisi

Malzemeler:
2 adet yumurta

1 çay bardagi siviyag

1 tatli kasigi tuz

1 su bardagi süt

Yarim kg un

1 su bardagi nisasta

5 su bardagi dövülmüs ceviz

250 gram margarin

250 gram tereyagi
Serbeti için:

Üç buçuk su bardagi su

1 kg tozseker

1 çay kasigi limon suyu

TARIFI:
Yumurta, siviyag, tuz, süt ve unu derin bir kapta yogurup, 2 saat dinlendirin 4 adet bezeye ayirin Bezelerin arasina nisasta serpip, tepsi büyüklügünde açin Yufkanin üzerine ceviz serpin Kenarlarindan burusturup, 4 parmak genisliginde büzün Tepsinin genisliginde kesin Tepsiye yerlestirin Yufkalarin tümünü bu sekilde hazirlayin Margarin ve tereyagini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin Önceden isitilmis 180 derece firinda pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin Limon suyunu ilave edip, ocaktan alin Sicak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin Cevizle süsleyip, servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.