Güllaç Baklavası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Baklavası



Güllaç Baklavası Tarifi - Güllaç Baklavası Yapılışı - Güllaç Baklavası Nasıl Yapılır - Güllaç Baklavası Pişirme Süresi

Güllacın bütünce yapraklarını adi su ile birbiri üzerinde ıslatınız Böylece güllaçların yarısını üst üste ıslatarak yığdıktan sonra baklava içi için özel olarak dövülmüş fındık ya da bademi serpip üstüne bir o kadar daha güllaç yaprağı koyarak tepsiyi eğri bir şekilde bırakın Suyu süzülüp güllaç kabarsın Aradan bir saat kadar geçtikten sonra baklava baklava kesip birer birer çalkalanmış yumurtaya bulayınız Kızgın sadeyağda nar gibi olana dek kızartınız Sonra daha önce hazırlamış olduğunuz kestirilmiş koyu şerbet içine birer birer sokup çıkardıktan sonra bir tabağa dizip sofraya getiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.