Burma Baklava Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Burma Baklava Nasıl YapılırBurma Baklava Tarifi - Burma Baklavanın YapılışıEv yapımı baklava yemek istiyor ancak yufka açamıyorsanız hazır baklava yufkalarını deneyebilirsiniz ![]() Malzemeler * 15 adet baklava yufkası * 125 gram tereyağı * 100 gram ince çekilmiş Antep fıstığı Şerbeti için * 1,5 su bardağı su * 1,5 su bardağı toz şeker * Yarım limonun suyu Hazırlanışı 1 Şerbetini hazırlamak için su ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın![]() 2 Ocaktan indirmeden bir dakika önce limon suyunu ekleyin![]() 3 Şerbetin soğuması için kenarda bekletin![]() 4 Küçük boy bir tavaya tereyağını alıp kızdırmadan eritin![]() 5 Baklava yufkalarını düz bir zemine serip ortadan ikiye kesin![]() 6 Yufkaların her birini yağlayın![]() 7 Yufkanın üzerine Antep fıstığı serpiştirin![]() 8 Oklavanın etrafına sarıp rulo haline getirin ve yanlarından sıkıştırarak burgu şeklini verin![]() 9 Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın![]() 10 Fırın tepsisini eritilmiş tereyağı ile yağlayın![]() 11 Burma baklavaları fırın tepsisine düzgünce yerleştirin![]() 12 Kalan tereyağını baklavaların üzerine sürün![]() 13 Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin![]() 14 Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün![]() 15 Şerbeti iyice çektikten sonra soğukken servis yapın![]() alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|