Cümbüş Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cümbüş TatlısıMalzemeler 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı kiraz şekerlemesi 50 gram yeşil incir reçeli tanesi 1 su bardağı kuru üzüm 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 2 su bardağı tozşeker 2 adet yumurta iki buçuk su bardağından bir parmak eksik un Bir tutam kabartma tozu Şerbeti için: 1 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 1 adet limonun suyu Hazırlanışı ÖNCELiKLE şerbeti hazırlayın Bunun için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın Diğer tarafta derin bir kaba küp şeklinde doğranmış kayısı, kiraz şekerlemesi, doğranmış incir reçeli, kuruüzüm, rendelenmiş portakal kabuğu ve 2 su bardağı tozşekeri boşaltın Tüm malzemeyi harmanlayın içine çırpıimış yumurta, un ve bir tutam kabartma tozunu ekleyip, karıştırın Boza kıvamına gelen karışımı yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine ılınmış şerbeti gezdirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın R |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|