Ayva Tatlısı Pişmaniye Eşliğinde |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Tatlısı Pişmaniye EşliğindeMalzemeler 3 adet ayva 10 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı su Çay kaşığının uç kısmı ile kırmızı gıda boyası Pişmaniye Çikolata sos Yapılışı Ayvaların kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünerek ortalarındaki çekirdekli sert kısım çıkartılır Tencereye yerleştirilen ayvaların çukur kısımlarına toz şeker serpilir Ayvaların orta kısımlarından çıkartılan çekirdekler tencereye aktarıır Çekirdekler, ayva tatlısının suyunun jöle kıvamında olmasını sağlar Su ile gıda boyası karıştırılarak ayvaların üzerine dökülür Ayvalar yumuşayana kadar pişirilir Ayvalar pişerken gıda boyasının eşit dağılması için ayvaların çevrilmesi gerekir Gıda boyası kullanmak istemiyorsanız, su yerine vişne suyu kullanabilirsiniz Ayvalar servis yapılırken ortalarındaki çukur kısımlara pişmaniye yerleştirilerek çikolata sos ile servis yapılır alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|