Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Sucuk Nasıl Yapılırşırayla cevizli sucuk yapılışı - evde cevizli sucuk yapımı - cevizli sucuğun malzemeleri Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin ) Cevizli sucuk, nefis bir tatlı çerezdir aslında ve pek çok yöremizde yapılır Mardin yapımı cevizli sucuğun özelliği ise üzüm şırası ve beyaz toprak kullanılarak yapılmasıdır Cevizler yıkanır, ıslakken ipe dizilir Bu arada üzüm şırası da hazırlanır, içine biraz un ve beyaz toprak atılır Cevizler karışıma batırılıp zaman geçirmeden çıkarılır, kurutulur İsteğe göre 30 dakika sonra yemden karışıma sokulur ve kurutulur Buna 'çifte batırılmış' denir Cevizli sucuk yapımında kullanılan ve 'beyaz toprak' demlen özel toprak, özellikle Mardin merkez ilçeye bağlı Zinnar Köyü'nden ve yerin 5-6 metre derinliğinden çıkarılır Aynı yerde yetişen kokulu, ince kabuklu Zinardı üzümü de cevizli sucuk gibi çok tatlı ve lezzetli olmasının nedeni belki de bu topraktır pekmezle cevizli sucuk yapımı Ölçüleri göz kararı hazırlayabilirsiniz Çok koyu bir kıvamı da olmayacak çok akışkanda pekmez su nişasta pudra şekeri ceviz ip Pekmez,nişasta,su,sekerle bir bulamac hazırlanırCeviz kopmayacak bir ipe dizilir ve bulamaca batırılıp çıkarılır2-3gün ipe asılı vaziyette kuru bir yerde kurutulur |
Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır |
06-27-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Sucuk Nasıl YapılırCevizli sucuk tarifi ve ölçüleri Malzemeler 1yk dolusu şeker 1,5-2yk buğday nişastası Su bardağının biraz azı pekmez ve onun üzerini dolduracak su 3–4 ceviz 10fındık 4–5 badem Yapılışı Bu kez karışık yapayım dedim O yüzden badem, fındık ceviz karışık Bir iğneye misinamızı geçirelim Misina 2-3karış olsun İlk önce fındıkları tavada kabukları soyulup üzeri hafif kızarana dek çevirin Kabuklarını soyup soğutun İğneyle misinaya dizin Fındıklar iğneden zor geçtiler, ben de kerpetenle çektim iğneyi Aklınızda bulunsun Sonra bademleri dizdim, onlar kolayca geçti Cevizleri ilk önce yaptığımda yarım beyin gibiyken dizmiştim Şimdi fındıklara ve bademlere uysun diye onu ikiye böldüm, böyle: Nişasta, pekmez, şeker ve suyu küçük bir cezveye aldım Karıstırdım Kıvamında pekmez belli olacak ama çok olmayacak Kendiniz göz kararı ayarlayabilirsiniz ama ben bu ölçülerde yaptım Karışım kaynayınca bulamaç olacak, bu şekilde Misinaya dizdiğiniz kuru yemişleri cezveye sokup çıkarın Sonra ipin ucundan tutup sallandırarak üzerinden küçük bir kaşıkla ya da çay kaşığıyla bulamaçtan dökün Her yerini yeterince sıvayınca(kuruyemişler gözükmeyecek) sıvamayı bırakabiliriz Misina asılacağı yerde durmayacağı için ben başka bir iple ilave yaptım alıntı: asevimiz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|