Kağıtta Armut Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kağıtta Armut Tatlısı



Malzemeler:


- 2 armut

- 2 yemek kaşığı esmer şeker

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 çay kaşığı kıyılmış taze zencefil

- 4 mürdüm eriği kurusu

- 1,5 yemek kaşığı siyah kuru üzüm

- 1,5 yemek kaşığı sarı kuru üzüm

- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü

- yarım portakal kabuğu rendesi

- 4 adet çubuk tarçın

- 1 paket vanilya

- 1 yemek kaşığı pekmez veya dut pekmezi

- 2 su bardağından biraz fazla elma suyu

- 1 yemek kaşığı erik marmeladı

- yağlı kağıt


Hazırlanışı:


Armutları yıkayıp, dikey olarak ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın Yağlı kağıdı her bir armutu 2 kere saracak büyüklükte kesin ve armutları yağlı kağıdın üzerine oturtun


Üzerlerine tereyağıdan sürün ve esmer şekerden serpin Çeyrek su bardağı elma suyunu da armutların üzerinde gezdirin Yağlı kağıdı açılmayacak şekilde sarıp, önceden ısıtılmış fırında 175 dercede 40 dakika pişirin Bu arada mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkarıp, ikiye bölün ve diğer malzemelerle birlikte bir tencerede kaynatın Ateşin altını kapatın


Armutlar piştikten sonra kağıtların üstünü bir bıçakla artı şeklinde kesip, tenceredeki karışımı üzerine dökün Servis tabağına kağıdıyla birlikte alarak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.