Tahinli Şekerpare |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli ŞekerpareTahinli Şekerpare Tarifi - Tahinli Şekerparenin Yapılışı Malzemeleri 250 gram margarin 1 çay bardağı pudra şekeri 2 yumurta 2 yemek kaşığı ince irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu 6 su bardağı su 3 bardak şeker 1 paket vanilya yarım limon suyu aldığı kadar un Süslemek İçin 1 çay bardağı tahin taze mevsimlik meyve Hazırlanışı - Yumuşamış margarini, pudra şekerini, 1 yumurta ve 1 yumurta akını, irmiği, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurup, un ilave edilir - Hamur biraz dinlendirilir Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlanıp tepsiye dizilir Üstüne yumurta sarısı sürülüp 180 derecede 20 dakika pişirilir - Şerbet için tencereye şeker, su, limon suyu ve vanilya koyulup hepsi bir arada kaynatılır - Fırından çıkan şekerpareler 2 dakika dinlendirildikten sonra sıcak şerbet üstüne dökülür (ikisi de sıcak olacak) - Servis tabağına tahin koyulduktan sonra üzerine şekerpareler koyulup toz fıstık ve meyveler ile süslenerek servis edilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|