Simit Dilmesi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Simit DilmesiNizip mutfağında tatlının önemli bir yeri vardır Nizipliler acının en acısını sever ama tatlıyıda ihmal etmezler anneannnelerimiz ,babaanneleremiz eskiden son baharda sucuk, bastık, muska ,simit dilmesi yapar kış için hazırlarlarmıştabi evlerde bahçeli ve mustakil olduğu için kolay olurmuş size yapılması kolay ve pratik simit dilmesi tarifi MALZEMELER 1çay bardağı simit(ince bulgur) 3 su bardağı su 1 su bardağı pekmez 1 su bardağı şeker 4 yemek kaşığı nişasta süslemek için ceviz YAPILIŞI 3 bardak suyun içinde simit 5 dk kaynatılır içine pekmez ilave edilirnişasta ayrı bir kasenin içinde yarım çay bardağı su ile eritilip tencereye ilave edilir koyulaşıncaya kadar kaynatılır ve şeker ilave edilir arzuya göre şeker miktarı arttırılabilirkare borcama veya küçük tepsiye dökülür üzerine ceviz konulur soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır pişme süresi yaklaşık 15-20 dk dır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|