Kavun tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavun tatlısıMalzemeler: 1 adet kavunun yarısı Yarım limonun suyu 3 çorba kaşığı beyaz şarap 2 adet şeftali 1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı Yarım su bardağı ahududu Süslemek için: 1 adet dilimlenmiş şeftali 3-4 adet ahududu Yapılışı: Kavunun kenarlarını bıçak yardımı ile üçgen biçiminde kesin İçini, dondurma kaşığı ile top top çıkarın Yarısını ayırıp, diğer yarısını bir kabın içine koyun ve bu kaba limon suyu ve şarabı da ekleyin Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış şeftalileri ekleyin Tatlandırıcıyı ve ahududuları da ekleyip, karıştırın Kavunun içine doldurun Kalan kavunun içini malzemelerin üzerine şekilli olarak yerleştirin Üçgen kestiğiniz kavunun kenarlarına şeftali dilimlerini yerleştirin 3-4 adet ahududuyu da ekledikten sonra buzdolabına koyun Hafif soğuduktan sonra servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|