Şam Tatlısı - Antakya |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şam Tatlısı - AntakyaŞam Tatlısı - Antakya Malzemeler: Hamuru için ; 1 bardak şeker Yarım kilo irmik 1 su bardağı süt 1 su bardağı yoğurt 1 paket karbonat Tahin Pekmez 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı kakao Hindistan cevizi Ceviz Şerbeti için ; 4 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Birkaç damla limon Yapılışı: Şerbet için, orta boy çelik tencerede 3,5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker ve 3-4 damla doğal limon (konsantre sadece limon suyu olan değildir) eklenerek yüksek ocak ateşinde karıştırılır Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır Hamuru için; Derin cam kapta 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 bardak şeker karıştırılır Yarım kilo irmik ve karbonat da eklenerek kaşık yardımıyla karıştırılmaya devam edilir Hamurun yumuşak ve sıvı kıvamda olması gerekir, ortalama 5 dakika karıştırılması yeterli olacaktır Tatlı için ayrılan boş fırın tepsisinin zeminine tahin yayılır Üzerine hamur harcın yarısı konur ve cevizler serpiştirilir Cevizlerin üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ve kakaoyu tel süzgeç yardımıyla serpiştiririz Geri kalan harç malzemelerin üzerine dökülür Öncelikle tahin sonrasında pekmez bir kez daha hamurun üzerinde gezdirilir El yardımıyla tahin ve pekmez hamurun üzerine yayıldıktan sonra önceden 200 derece ile ısıtılmış fırınımıza 180 dereceye 30 dakika ayarlayarak pişirilir İlk 20 dakika hamurun kabarması için fırının kapağı açılmaz 20 dakika sonrasında Şam tatlısının kontrolünü yapabilirsiniz Tatlımız 12-15 kişiliktir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|